Чувствителен и доминиращ, светът на модата този сезон е изпълнен с живи цветове като червено и жълто в невероятни нюанси и много вариации, които впечатляват.

Тоновете на розово, лилаво, синьо и зелено са в много специални подтонове, които имат способността да избягат от тривиалното, докато, разбира се, липсват земните и неутрални цветове, но дори и тук, нюансите имат нещо специално, което да ги накара да изпъкнат.

Не може да пропуснем да споменем дълбоките нюанси на кафявото от една страна и ярките оранжеви тонове от друга, които придават уникален характер на палитрата за зимата.

Нека разгледаме по-подробно цветовите тенденции, които доминират в модата през настоящия сезон:

 

Червени нюанси

Лют червен пипер

Един от най-живите, ослепителни и силно завладяващи цветове на сезона е цветът на лютата чушка! Това е предложение, идващо главно от Седмицата на модата в Ню Йорк и ще ти придаде цвят в мъглявото есенно и зимно време.

Цветът на лютата чушка е удивителен нюанс, който придава „огнен вид“ на шкозните дамски червени дрехи като палта, якета, поли и рокли и се съчетава чудесно с неутрални или топли тонове.

 

По-хладен цвят бордо, червено за колоездене, със сигурност ще се носи тази година.  От Salvatore Ferragamo до Chanel този специфичен нюанс означава елегантност!

 

Мерло

Тъмночервените тонове се асоциират тъмно червения винен сорт мерло. Това е дълбок нюанс на червено-кафяво, който излъчва изтънченост и лукс.

Носи го в монохромен тоалет или го комбинирай с бяло или черно. Отлична идея е да заложиш на пуловер в нюанс на мерло с кожени черни панталони.

 

Бордо

Като алтернатива можете да опитате по-хладен цвят червено като например бордо. Виждали сме дамски дрехи цвят бордо главно по модните подиуми в столицата на модата Ню Йорк и Милано и със сигурност ще се носи тази година. За иконичните дизайнери този специфичен нюанс означава лукс и елегантност!

 

Червена боровинка

От друга страна, по-светлият червено-розов вариант на червената боровинка е женствен, но също толкова впечатляващ цвят. Той е по-светъл нюанс от мерлото и бордото, но създава много интересен външен вид, който е очарователен, особено ако се носи самостоятелно!

 

най-меката червено-розова версия на червената боровинка, това е женствен, но също толкова впечатляващ цвят

 

Червеникаво-оранжево

Това е ярко и топло червено с фина нотка на оранжево, което върви чудесно с жълтите и земните цветове, актуални за сезона. Има екзотичен тон, който е отлична идея да се използва през есенно - зимните месеци. Тази година ще се уверим, че дамски облекла в този цвят ще се носят много!

 

 

Гамата от розови нюанси

Прасковено розово

Въпреки че живият корал е топ цвят за 2019 г., прасковеното розово е най-меката версия на него и се препоръчва за есенния и зимния сезон. Това е пастелен нюанс, на който заложиха тази година немалка част от големите имена в модата.

 

Crabapple (Дива ябълка)

Това е сладък нюанс, напълно различен от обичайното розово, който е много мек и много женствен. Дивата ябълка е перфектен избор, който изглежда страхотно под форма на копринени тъкани и уникално се комбинира с тъмно кафяво, тъмно сиво, бяло и черно.

 

Pink-Fuchsia

Това е един от необичайните нюанса за зимния сезон, който ще бъде силна тенденция при модерните дамски яки дрехи и аксесоари за предстоящите студени месеци.

 

Fruit Dove (Плодов гълъб)

Fruit Dove безспорно е един от най-ярките цветове на зимния период. Ярък и жив, това е цвят, който изразява желанието на модните дизайнери да нарушават правилата и е един от основните цветове на зимата. Точно това е необходимо, за да придобиеш външния вид, независимо дали се носи в монохромен тоалет, рокля с палто или в комбинация с дамски дрехи фешън в тъмно бордо, сиво или… злато!

 

Fruit Dove безспорно е един от най-впечатляващите цветове на сезона.  Ярък и жив е цвят, който изразява желанието на модата да нарушава правилата и е един от основните цветове на зимата

 

Гамата от оранжеви тонове

Оранжев тигър

Цветът ни прави... безстрашни! Пълен с енергия, блясък и интензивност, оранжевият тигър е един много впечатляващ и топъл цвят, който ще бъде силна тенденция.

 

Dark cheddar

Това е специален нюанс, напомнящ мътно оранжево, което се вписва много добре на фона на есента. Цветът на "състарения чедър" се предлага в различни монохромни варианти от панталони и блузи до вечерни рокли. Той пасва най-добре на дамски уникални дрехи в тъмносиньо, тъмночервено, бордо и сиво.

 

Специален нюанс, мътно оранжево, което се вписва много добре в есента.  Цветът на "състарения чедър" се предлага в различни монохромни варианти, като същевременно се вписва уникално към тъмносиньо, тъмночервено и бордо, както и сиво

 

Ако искате зимната ви визия да изглежда модерно и стилно, не трябва да следвате всички модни тенденции наведнъж. Дамски облекла с оригинален дизайн, ярък цвят и умерена декорация в един тоалет ще са напълно достатъчни.

Автор: Силвия Флорова