Според Института Pantone цвят на годината за 2020 е класическият син цвят. За всички нас, зависими от цветовете, обявяването на Цвят на годината от Pantone е събитие, което всички ние очакаме с нетърпение.

Отразявайки света, в който живеем, цветът е внимателно подбран от експертна група, търсеща влияния, изучаваща тенденциите и правеща анализи. В продължение на 20 години цветът на годината на Pantone влияе върху решенията за покупка и разработването на продукти в редица индустрии - от мода и домашни потреби, до индустриален дизайн и опаковане на продукти. Тези експерти търсят вдъхновение навсякъде, за да направят своя годишен избор. Включително от индустрията за развлечения, филмовата индустрия, художествените колекции, новите артисти, дестинациите за пътуване и всички области на дизайна.

Влиянията също така отразяват социално-икономическите условия и новите технологии, откриваните нови материали и текстури, които влияят на използването на цветовете през предходната година.

Цветът Pantone на 2020 г. е обявен като Pantone 19-4502 Classic Blue, който символизира сигурност, стабилност, хармония и увереност. Насърчава съзнанието да бъде отворено, стимулира задълбоченото мислене и ефективната комуникация. Този успокояващ оттенък се свързва със спокойния и уверен човешкия дух.

Експертите на Института Pantone, които имат задачата да изберат най-горния нюанс на годината, бяха вдъхновени от настоящия ни климат, където технологиите продължават да се надпреварват пред човешката способност да обработва всичко това. Понастоящем гравитираме към цветовете, които виждаме като честни и които предлагат обещанието за защита. Неагресивен и лесно преносим, ​​ще искате да се гмурнете направо.

 „Живеем във време, което изисква доверие и вяра. Именно този вид постоянство и увереност се изразява от PANTONE 19-4052 Classic Blue, солиден и надежден син оттенък, на който винаги можем да разчитаме “, каза Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Института за цветове Pantone. „Проникнат с дълбок резонанс, PANTONE 19-4052 Classic Blue осигурява основа за закрепване. Безгранично синьо предизвикателство за необятното и безкрайно вечерно небе, PANTONE 19-4052 Classic Blue ни насърчава да погледнем отвъд очевидното, за да разширим мисленето си; предизвикателство да мислим по-задълбочено, да увеличим нашата перспектива и да отворим потока на комуникация."

Изборът на най-подходящите цветове, модели и стилове зависи най-вече от нуждите и вашите предпочитания. Продължете да четете нашия блог, за да сте винаги информирани за новостите и тенденциите в модния свят, а за повече визуални примери разгледайте каталога на онлайн платформата ни e-sofia.com.

Източник: stylefa

Автор: Силвия Флорова