За да разберем точно какъв тип сте, ще разгледаме подробно всеки от тях. Много е важно да обичате и приемате себе си, но си струва да подчертаете и своите достойнства. Следвайте тези прости съвети и винаги ще бъдете неустоими.

Какви видове форми има?

Общо различаваме пет различни вида форми на дамския силует:

  • круша;

  • обърнат триъгълник;
  • ябълка;
  • правоъгълник;
  • пясъчен часовник.

Характеристики на дамите с резличните видове фигура

Круша - фигурата на дамите с този тип тяло се разширява отгоре надолу като триъгълник. Раменете са доста тесни, докато бедрата са масивни и широки. Гърдите на такива момичета обикновено са малки.

Дамите с тяло тип обърнат триъгълник, както може да се разбере, е с противоположни характеристики: те имат тесен ханш, широки рамене, големи гърди и талия, която не е ясно дефинирана.

Ябълка - дамите с този тип фигура наподобяват кръг. Те имат дълги и стройни крака, но нямат абсолютно никаква талия. Гърдите са големи, а раменете и бедрата са пропорционално широки.

Правоъгълник – Тези дами са с права и равна структура. Талията, раменете и бедрата са почти пропорционално широки.

Пясъчен часовник - талията е много тънка и силно изразена. Бедрата са достатъчно широки и пропорционални на ширината на раменете. Гърдите са средни или големи.

Кои са най-подходящите модели панталони за всеки тип фигура?

Момичетата с фигура тип „круша“ е добре да носят черни поли и панталони. Желателно е панталоните да са леко разкроени или да се разклоняват от коляното. Те изглеждат добре с поли тип молив и лале. Избягвайте облекла и хоризонтални райета и едри щампи.

За предпочитане е дамите с тяло, наподобяващо „обърнат триъгълник“ да заложат на леките панталони и поли. На талията или ханша е желателно да има джобове или декоративни детайли, за да се разшири визуално долната част на силуета. Най-добрите модели поли за тях са тип камбана, трапец или с А-силует. Забравете за слим  панталони и полите с права кройка.

Момичетата с тяло тип „круша“ следва да подчертават краката си. Тъканите е добре да са плътни и тъмни. Препоръчват се кройките с колан с висока талия. Панталоните с прав силует, разкрояващ се от коляното и тип бермуди са най-добрият вариант. Полите е желателно да си избират или трапецовидни, или тип молив. Това, което определено не трябва да се носи, са леки материи и модели с ниска талия.

Дамите с тяло, наподобялаващо „правоъгълник“ е най-добре да изместват фокуса върху краката и бедрата. Вталени модели панталони и дънки и тесни поли не се препоръчват. Тъканите трябва да са твърди, а моделите - добре оформени. Декоративни елементи и джобове с капачета са приемливи, но без да се прекалява. Поли с А-силует, лале и молив вършат чудесна работа. Никога не поставяйте вашите ризи и блузи в панталона и избягвайте модели, които плътно прилягат към бедрата.

Момичетата с тяло „пясъчен часовник“ ще изглеждат добре в панталони и поли, изработени от тъмни тъкани. Ако харесвате десени с ивици, за вас е допустимо само вертикалното райе. Отличен избор за вас са панталони с висока талия и с широка или разкроена кройка. Поли с наслоявания, поли с прехлупване и поли тип молив са най-подходящите. Не носете плътно прилепнали панталони, със скъсена дължина или с едър принт.

Ето няколко съвета при избора на обувки

Дори и да сте избрали перфектните дамски дрехи, не пренебрегвайте обувките. Освен това влияе значително на вашия образ и външен вид като цяло. Ето няколко предложения:

Триъгълник: обувки на платформа, високи токчета, обувки със заострен ток.

Обърнат триъгълник: стилети, котешки муцунки с ярки цветове и сандали с катарами и ярки детайли.

Кръг: всякакви обувки с токчета или платформа.

Правоъгълник: обувки със стабилен ток, заострени обувки с тънък и нисък ток.

Пясъчен часовник: обувки със заоблени пръсти и елегантни токчета.

Ние, екипът на онлайн платформата Е-sofia.com, предлагаме богат асортимент от модерни дамски облекла. Изработваме ги от изискани материи с първокласно качество, така че да поддържат дълго време свежия си нов вид и да изглеждат репрезентативно. Можете да се разгледат нашите модели в дигиталната ни витрина. С нашите уникални модели несъмнено ще се отличите от талпата, където и да отидете.

Източник: bg.beascakesny.com

Автор: Силвия Флорова