За по-хубав външен вид можем да използваме някои хитри трикове, за да създадем визуален ефект за по-елегантна и стройна фигура.

 

Дълбоко деколте

V-образното деколте на роклите с няколко отворени копчета на гърдите удължават силуета.

Изборът зависи от вашите предпочитания, но деколтето с V-образна форма създава визуален ефект на удължаване на торса. Дори обикновена, леко разкопчана рокля е идеална за елегантна вечерна визия и създава илюзията за по-дълъг силует.

Роклите в трапец или ампир са интелигентният избор да покрием корема ни ...

 

Рокли

Роклите в трапец или ампир са интелигентният избор да покрием корема ни...

Що се отнася до роклите с втален силует, ако искате да маскирате областта на корема, изберете рокля в трапецовидна кройка или рокля с висока талия. Това е „интелигентният“ ход, който холивудските звезди също прилагат!

 

Подчертайте елегантния си силует с прилепнала, но елегантна рокля, която обхваща вашите извивки

 

Подчертайте елегантния си силует с прилепнала, но елегантна рокля, която внимателно обгръща вашите извивки и се откажете от твърде впитите модели.

Ако обаче искате да подчертаете силуета си с по-тясна рокля, по-добре е да избягвате волани и смели бродерии. Драпираните рокли също са добър избор, защото диагоналните линии създават много тънък силует, без преувеличение.

Драпираните рокли с всякаква дължина и драпираните ризи и блузи „придават“ обем на по-слабата фигура.

 

Драпирани рокли с всякаква дължина и драпирани блузи „придават“ обем на тънък торс

 

Поли

Ако сте по-ниска, мини полата е най-добрият ви избор, особено ако е комбинирана с високи токчета. Ако не харесвате мини дължини или не искате да показвате краката си, изберете дълга пола над глезена или дори по-дълга с допълнителната „помощ“ на средни или високи токчета. Ако искате да покриете по-широките бедра, избягвайте тесни и прави поли, както и квадратни токчета.

 

Пропорции

Играта с пропорции е необходима, за да се получи по-фино силует. Помага и на тези, които искат да скрият по-едрия бюст. Опитайте се да избягвате големи и широки поли, особено ако не сте високи, защото ще получите точно обратния ефект.

По-широко сако в комбинация с рокля или пола с висока талия с висока талия с права кройка или вталено късо сако с пола с midi дължина създават по-балансирани пропорции.

Например, заложете на малко по-широко сако, съчетано с права пола или рокля с висока талия. Изберете сако с права талия, когато носите пола от лека материя с midi дължина.

За да направите талията си по-елегантна, изберете рокля или пола с подчертана талия.

Ако искате талията ви да изглежда по-слаба, вместо пола или рокля с ниска или средна талия, изберете модел с висока талия.

Ако вашата силна страна са краката, подчертайте ги с елегантни къси поли и рокли. Тази година са на мода моделите, вдъхновени от 70-те години.

 

Макси полите и високите токчета добавят точки!

 

Цветове

Често се казва, че плътните, тъмни цветове и вертикалните ивици създават усещането за по-изискан цялостен вид. Независимо от цвета, който носите, има и други фактори, които могат да подобрят или да разрушат ефекта от вашето облекло.

Тъмните и плътни цветове ни правят по-тънки. Можете обаче да придадете допълнителен цвят на вашето облекло със сако или аксесоари.

Интензивните и големи шарки привличат вниманието, затова ги използвайте там, където искате да подчертаете определена част от тялото. Ако обаче искате да носите блуза с отличителни щампи, но в същото време искате да скриете големия си бюст, помислете за тъмна риза с дискретен принт.

Вертикалните ивици ни карат да изглеждаме по-високи и по-слаби, а точно обратното се случва с хоризонталните ивици, така че изберете според вашия тип тяло.

Тези правила ви правят свободни да носите ярко сако, лъскава жилетка или екстравагантно яке. Не забравяйте, че шарките, живите цветове и хоризонталните ивици привличат вниманието, така че не ги предпочитайте на местата, които искате да прикриете. За разлика от тях черното и тъмните цветове и вертикалните ивици ни правят по-стройни.

 

И един допълнителен трик!

От ключово значение, за да направим краката си да изглеждат по-дълги, е да носим заострени токчета в цвета на кожата.

За да изглеждат стъпалата ви по-слаби, заложете на обувки с остри пръсти и тънък ток. Добре е да знаете, че освен обувки в цвета на кожата ви може да носите и обувки в цветове като сметана и прашно розово!

 

Голяма тайна, за да направим краката си да изглеждат по-дълги и по-тънки, е да носим заострени токчета в цвета на кожата