С този пост ще се опитаме да представим начина, по който лесно и ефективно да избираш най-подходящите за твоя тип тяло блузи. Първо,определи към кой тип принадлежи твоята фигура. Така ще можеш да разбереш какви предимства могат да бъдат подчертани от тази част от гардероба и как. Също така, можеш да се увериш, че недостатъците остават скрити, а фокусът е правилно изместен към силните страни. Ето и някои характеристики на различните типове тяло.

 

 

  • Круша

Трапецовидното тяло е с тесни талия и рамене, като бедрата са по-широки. Ако имаш  такава фигура не трябва да носиш светли или ярки тонове. Трябва да се има предвид, че блузите за този тип тяло е добре да са със свободна кройка, за да не направят бедрата ви да изглеждат още по-тежки. Ето защо, е по-добре дамите с този тип фигура да залагат на блузи в тъмни или спокойни тонове. Използването на подплънки на раменете е удачно, защото с тяхна помощ можеш да направиш фигурата по-хармонична.

 

 

  • Триъгълник

Ако имаш широки рамене и бедрата ти са тесни, опитай се да избягваш тъкани с едри отпечатъци. Използването на подплънки на раменете не се препоръчва и не трябва да украсяваш горната част на блузата с брошки, декоративни детайли или панделки. Правилното решение би било да се съсредоточиш върху долната част на блузата. Използването на декоративни елементи се препоръчва да бъде в областта на талията.

 

 

  • Правоъгълник

Ако си с този тип фигура, то раменете и бедрата ти са пропорционални, но линията на талията не е ясно обозначена. В този случай е за предпочитане да използваш блузи тип прегърни ме, които са изключително актуални през настоящия сезон. Подходящи са и стилните блузи с висока талия и удължена кройка. Перфектно подчертава този тип тяло блузите с принтове, при които горната и долната част са контрастни по цвят. Трябва да се помни, че моделите от леко падащи материи и свободна кройка няма да отговарят на твоята фигура. По-добре е да заложиш на блузе от деним. Познавайки тези прости методи, може визуално да намалиш талията, което ще се отрази добре на външния ти вид.

 

 

  • Ябълка

Момичетата с този тип фигура често не могат да се похвалят с тънка талия. За да създадеш хармонична визия, трябва да избягваш блузите с плътно прилепнали силуети. Блузите с разкроена модна линия, започващо веднага под гърдите, са благоприятно решение за теб. Не избирай модели с дълбоко деколте. По-добре е да избираш блузи с пастелни тонове. Топлите нюанси също са много подходящи. Добре е да обърнеш внимание на вертикалните райета, защото те визуално удължават фигурата и запълват липсващата хармония.

 

 

  • Пясъчен часовник

Ако си от собственичките на този тип фигура, може да се радваш. Всякакви модели блузи в различните стилове и цветове ще ти подхождат. Най-добрият вариант за теб е блуза с плътно прилепнал силует и акцент върху талията.

 

Попълвайки гардероба си с луксозно меки и приятни на допир блузи от нашата електронна платформа E-Sofia.com, със сигурност избора ти няма да ти донесе разочарование. Стилната и удобна блуза ще се превърне в основа за много модерни и удобни съчетания!

 

Автор: Силвия Флорова