Няма човек, който да не желае да подчертава силните си страни и да прикрива недостатъците си. Някои хора правят това с недостатъци в характера си, а други - с недостатъците във фигурата си. Способността да се подчертаят всички предимства е  тайната на привлекателността на жената. С този пост ще разгледаме начините как да направите това.

 

Как да се обличаме, за да прикрием недостатъците си?

Първото нещо, което трябва да направите, ако сте с тяло тип „круша“, е да  подчертаете талията и да се опитате да увеличите визуално раменете. Аксесоарите (колани, шалове и колиета) трябва да бъдат големи и широки. Вашите пуловери, блузи, ризи и полота трябва да покриват най-широката част на бедрата. В противен случай ще поставите ненужен акцент върху тях. Връхната част на облеклото като палта, манта и якета с дължина до средата на бедрото или под коляното изглеждат страхотно върху този тип силует. За него се препоръчва да се избягват облекла в черно, в противен случай слабата горна част на тялото визуално ще изглежда още по-малка. Също така, не носете рокли с права кройка и твърде тесни облекла.

 

Poplin shirt with pins

 

Дамите с фигура, наподобяваща „обърнат триъгълник“ трябва да прави обратното: визуално да намали горната част и да увеличи долната част на фигурата. Вашите блузи са най-добре да се избират в тъмни или черни тонове. Това, от което се нуждаете, е V-образно или U-образно деколте. Връхното облекло е желателно да бъде с права кройка и с дължина над коляното, за да се изравнят пропорциите. Избягвайте облекла с обемни детайли (например, ризи с ръкави "реглан"), както и топове с тесни презрамки през топлите месеци.

 

https://lamode.info/tl_files/MATERIALS_2019/MODA/STYLISTA%20RADZI/KOSZULA%20DO%20TYPU%20SYLWETKI/wserek,jablkoidwroconytrojkat,80pln.jpg

 

Момичетата с фигура тип „ябълка“ са изправени пред задачата визуално да направят фигурата по-висока и по-тясна. На първо място тук може да се включат елементите с вертикални ивици. Всички ризи, блузи и пуловери с хоризонтална ивица, намираща се на линията под гърдите, трябва да бъдат със свободна кройка. Най-приемливата дължина сака и якета е до средата на бедрото. Връхните дрехи с трапецовидна кройка с до дължината на коляното или прасеца са най-подходящи за този тип момичета. Не носете плътно прилепнали или твърде свободни трикотажни дрехи или големи аксесоари.

 

Lace inlay jumper

Момичетата с фигура, наподобяваща формата на „правоъгълник“ е за предпочитане визуално да увеличат гърдите и да направят талията по-елегантна. От цветовете следва да изберете ярки тонове, а сред отпечатъците – по-големите щампи. Ще изглеждате перфектно с блузи и ризи с ципове, копчета и джобове с капачета в областта на гърдите. Изискан широк колан ще помогне да се реши проблема с талията. Горното облекло е добре ясно да обозначава линията на раменете, а долната част да е дискретно разкроена. Избягвайте хоризонтални ивици, тънки колани и дрехи с права кройка.

 

Crepe de chine scarf shirt

 

Дамите с тяло с форма на „пясъчен часовник“ имат равномерна горна и долна част на тялото. Те изглеждат най-добре с леко прилепнали неща, които да подчертаят женствените извивки и стройната талия. Идеалната дължина на връхните дрехи е до коленете. Определено си струва да носите неща, изработени от тежки тъкани, модели с щампи с каре и райе, както и ризи и блузи с джобове с капачета.

 

Poplin shirt

Ако вече сте се информирали кой модел дамски блузи е най-подходящия за вашата фигура, можете спокойно да пристъпите към покупка. Ние предлагаме луксозна колекция дамски ризи и блузи, с които ще създадете собствена оригинална визия.

Автор: Силвия Флорова

Източник: https://fashi16.wellc.site/