Основните дестинации, в които се диктуват правилата в модата са Милано, Ню Йорк, Лондон и Париж. По време на седмиците на модата се зададе тон на новите модни тенденции. Анималистични щампи, асиметрични ивици във всички цветове на дъгата и всеобщо признание на полка точките са само малка част от трендовете, на които световните дизайнери отдадоха почит.

Плисета

Една от най-женствените тенденции се завърна при нас, благодаение на колекциите на световните дизайнери. Те единодушно включиха плисетата в своите колекции. Разновидностите на цветовете и принтовете са впечатляващо разнообразни. Монохромни или цветни, с райета или с омбре ефект - изборът може да бъде ограничен единствено от въображението ви.

Полка точки

Рокли, поли, панталони или гащеризони с този романтичен принт отново са на върха на популярността. В тенденция са десените с полка точки от всякакъв вид: с малки, големи, цветни или едва забележими. Най-желаният е класическият черно-бял вариант, представян под формата на туники, рокли, ризи и блузи със сдържан силует в духа на 50-те.

Полка точкиПолка точки

Деним

Дамските облекла от деним заемат все по-голямо място в колекциите prêt-à-porter всеки нов сезон. Сред привърженичките на денима в Холивуд са Джиджи Хадид и Кендъл Джен, които се обличат в деним от глава до пети! Дънките, носени с дънкова риза и небрежно наметнато около раменете дънково яке с хлабаво завързани ръкави, е на върха на тенденциите. В нашата дигитална витрина e-sofia.com ви очаква богата гама дънки, поли, гащеризони и якета с различни модели и стилове от светъл, тъмен и неравномерно избледнял деним.

ДенимДеним

Карета и райета

Този сезон на модните подиуми от Париж до Ню Йорк видяхме облекла във всички цветове на дъгата. Ретро принтът на ивици, който бе актуален през 2019 г., за много модни дизайнери се превърна в източник на вдъхновение. Нов прочит на класическия модел с райе е неговата асиметрична многоцветна версия под формата на ризи, туники,  сака и много други. Може би се питате какво ново може да се извлече от принт, който съществува от десетилетия? Известни кутюрьори приеха това предизвикателство и напълно преосмислиха традиционният десен на ивици, правейки го концептуално нов. Новата тенденцията, свързана с райето, е луксозна стилизация на латиноамериканските етнически мотиви.

Карета и райетаКарета и райета

Трикотажни блузи

Блуза или тишерт с щампа или бродерия е неизменен елемент от новите колекции. През новия сезон дизайнерите ви предлагат да използвате въображението си. Обърнете  внимание на пуловерите, които са разнообразни по стил и размер, украсени с закачливи животински щампи, както и с по-спокойни цветни отпечатъци. В допълнение към тях, тази година, хит тенденция са плетивата, които ще добавят елегантност към  вашето облекло и ще осигурят усещане за комфорт.

След като внимателно проучихте темата, изобщо не е трудно да изберете моделите, които ще ви позволят да изглеждате привлекателно и да се чувствате изключително комфортно. Затова продължете да четете нашия блог, а за повече визуални примери разгледайте онлайн каталога на магазина ни e-sofia.com.

 Източник: lamode.info

Автор: Силвия Флорова