Когато внимателно разглеждате снимки и видеа от модни ревюта, представени в столиците на модата, свързани с основните тенденции за палта, манта и якета, е лесно да забележите няколко основни неща. Те могат да се проследят в различни модели маркови дамски дрехи. Отново актуални стават моделите, които сякаш са извадени „от сандъка на баба“. Тези връхни дрехи са практични и са изработени от материали, които не се мачкат. Украсяват ги полузабравени щампи и имат оригинален декор.

Набират популярност аутфитите в стил „glamour“. Предните позиции в тенденциите са заети със златни и сребърни блестящи материи, изобилие от пайети и искрящ „total look“ от глава до пети.

Върху моделите на модните подиуми се виждат многослойни тоалети в интелигентен ежедневен стил. Те лесно се допълват с „boyfriend“ сака и палта, които изглеждат като взети назаем от гардероба на мъжа.

 

Кои са модерните цветове връхни облекла?

През сезон есен-зима 2021/2022 се фокусираме върху наситени нюанси на синьо и кафяво. Създаваме монохромни тотални визии или ги смесваме един с друг. Допълнително избираме фуксия или по-спокойни, пастелни нюанси на розово и ги комбинираме с огнено червено и английско зелено. Търсим палта и аксесоари в нюанси на изгорена тухла, а сред материалите за предпочитане са кожа или велур.

Дизайнерите не се страхуват да комбинират привидно несъвместими цветове и насърчават подобна фантазия и смелост. Сезонът е белязан от дълги палта, костюми и тоалети в искрящи и ярки цветове.

 

https://lamode.info/tl_files/MATERIALS_2021/MODA/TRENDY/MODNE%20KOLORY%20%E2%80%93%20TRENDY%20JESIEN%20ZIMA%202021%202022/0.jpg

 

Кои са новостите при връхните дамски облекла?

Основната новост на сезона са ресните. Копринени ресни украсяват стилни дамски поли, велурени якета в каубойски стил и тренчкоти.

 

1-2 Модни тенденции есен-зима 2021-2022

 

Плетените облекла отново са много популярни. Този сезон дизайнерите са сложили огромни ръкави и разнообразие от варианти за големи плетени модели блузи и жилетки. На мода са асиметричните пуловери, пончота с етнически модели, джъмпери с отворени рамене или гръб, плетени блузи с тънки презрамки, носени върху плетени полота. Ежедневните есенни визии бяха изпълнени с плетени рокли, поли и сукмани с различна дължина.

В студения сезон обърнете внимание на палтата с косъм от еко материали, защото те са  основната зимна тенденция на този сезон. Якета, жилетки и сладки овърсайз палта се предлагат в изключително много опции.

Тези, които не харесват пухкавите палта, дори и в екологичния им варант, ще харесат актуалните дамски ватирани якета и палта. Такива дрехи завладяват със своята елегантност и практичност. Оригиналните опции с ватиран, капитониран дизайн заменят сложната кройка и прекомерния декор.

Модерен е и т.н. „total look“ с деним, с който дизайнерите пресъздават настроението от  90-те. Дрехите, изработени от памучен суров деним, се считат за моден хит - това е, на което залагат модните дизайнери тази година. Като супер стилно зимно решение е признат „канадският смокинг“ – изцяло дънков външен вид в тъмносин нюанс. Дрехите от деним са със спокойни силуети, като якетата са с дължина под ханша външни джобове и колан с катарама.

Задоволявайки нуждата от топлина и комфорт, стилистите поставиха на първите позиции за сезон 2021-2022 различни вариации на кимона с бродерии, кожени украшения и друг оригинален декор. Уютните, плътно прилепнали кимона вече са актуални не само в йога центровете, но и в стилните градски облекла.

Ако говорим за модерните принтове, тогава в допълнение към анималистичните и флорални опции, не можем да не споменем геометричния. Типичният геометричен принт плавно се влива в палта, рокли и други елементи от гардероба. Сред тях най-актуален е моделът с ромбове. Въпреки че по-рано стилистите твърдяха, че щамповането е акцент на изображението, този сезон се предлагат облекла изцяло с  принтове - изображения, състоящи се от ярки неща с многоцветни изображения, които изглеждат впечатляващо и стилно.

 

3 Какво да носите през зимата и есента Модни тенденции есен-зима 2021-2022

 

От къде да купя модерни връхни дрехни?

Когато обновявате гардероба си за новия сезон, не забравяйте, че нашите облекла следват отблизо модните тенденции. В каталога на магазина ни Е-sofia.com ще намерите якета, палта, манта, сака, тренчкоти, пончота и болера, съобразени с последните модни тенденции. Не забравяйте, че закупуването на едро на дамско облекло, може да ви спести много пари и да се насладите на продуктивно пазаруване!