Дамският пуловер с поло яка е незаменим за тези, които не обичат да носят традиционни шалове и шалове тип снуд, защото високата яка предпазва от вятър и студ, което ви позволява да изоставите допълнителните аксесоари. В допълнение, пуловерите с поло яка са на върха на популярността през настоящия сезон. На пръв поглед изборът на най-подходящия за вас плетен пуловер изглежда доста просто решение, но не е така.

От какъв материал да закупите пуловер?

Ако ви е лесно да определите сами стила, то изборът на дамски пуловер с яка, въз основа на състава на материала, не винаги е лесна задача. Всъщност съществуват доста широка гама плетени дамски пуловери. Трикотажът е в състояние да ви затопли уютно в студа. Различнит видове се различават по своята текстура поради преплитането на нишките и в същото време тъканта не е твърде стегната. Модерен и топъл външен вид ще получите, ако съчетаете лек пуловер с асиметрична риза или рокля.

Шикозни трикотажни модели могат да бъдат направени от различни материали. За най-топъл се счита вълненият плетен пуловер с яка. Има продукти, изработени от овча вълна, мерино, мохер и др. Естествените влакна са отлично изолиращи, хигроскопични, меки и приятни на допир. Те обаче могат да причинят алергични реакции.

Пуловери от ангорска вълна също са уместни. Плетените дамски дрехи от такава прежда са много меки, приятни за тялото, способни да се изглеждат красиво върху фигурата и да ви затоплят приятно в студа. Но ангорската вълна има и минус - повърхността на тъканта може да се протрива и отделя власинки. Поради тази си функция ангорският пуловер може бързо да загуби изискания си външен вид.

Друг добър вариант за пуловер е кашмирът. Този материал е известен със своята мекота по целия свят. Той е идеален за дейности на открито, тъй като е топъл, но не и горещ. Кашмиреният текстил не е с твърде гъста техника на тъкане, така че е подходящ за всякакви връхни дрехи. Отлична идея е и жилетката от кашмир, която може да носите с вашите бели или пастелни офис ризи.

Ако търсите лек и стилен пуловер, тогава чистите синтетични материали (акрил, полиестер и др.) няма да бъдат най-добрият избор за вас. Разбира се, те имат редица положителни характеристики: еластичност, хипоалергенност, трайност, практичност и други. В същото време те затоплят доста слабо и не пропускат влагата.

Най-добрият вариант би бил пуловер с яка от комбинирана прежда, която съдържа естествени и синтетични влакна. Такъв продукт ще бъде топъл, приятен на допир и удобен за носене. Наличието на синтетични влакна ще гарантира дълготрайността и практичността на пуловерите.

Предпочитайте цветове като сиво, но също бежово, черно, синьо или кафяво

Тенденции при декоративните елементи при пуловерите

Най-голям брой интересни елементи могат да бъдат намерени сред плетените пуловери. Именно тук се използват различни плитки, ромбове, дантелени вложки и пр. Освен това размерът и мястото на декорацията върху блузата могат да бъдат различни: един голям модел в средата отпред или много, малки детайли по целия пуловер, разположени вертикално или хоризонтално, комбинация от големи и малки елементи и други – възможностите са безброй. Има и много опции с флорален модел със същия или контрастен цвят.

Когато избирате нов модел пуловер от нашия онлайн каталог e-sofia.com, е важно да се спазва чувството за хармония между пропорции, цветове и форми. Правилата в съвременната мода практически заличава всякакви рамки и ограничения: днес ние не само не осъждаме ярките декорации, но те са и на върха на популярността. Камъни, пайети, мъниста, перли, изкуствени цветя и оригами от плат - изборът е ваш!

Източник: ifncredit.ro

Автор: Силвия Флорова