С настъпването на новия сезон идва време да поработим върху нашия гардероб. Ако разполагате с малко свободно време е добра идея да организирате вашето пространство за съхранение на дрехи и аксесоари. Така няма да ходите всеки ден с едни и същи дрехи и няма да ви се налага да губите излишно време в чудене преди да излезете. Добре организираният килер и подреденият гардероб ще ви помогне винаги да изглеждате зашеметяващо, вместо да избирате всеки път стандартни решения, взети машинално. Отървете се от навика да обличате едни и същи тишърт и дънки от рафта.

Прегледайте внимателно всичките си дрехи. Освен това, когато казваме „всичко“ - това означава наистина всичко - включително и бельото. Първото и най-важно нещо е веднага да оставите дрехите, които можете да носите сега, в настоящия сезон и да ги отделите от тези, които в момента не са в тенденция. Отделете старите и захабени дрехи и ги пригответе да ги дарите. След това заделете дрехите, които не са ви по мярка, защото сте загубили тегло или са ви омалели.

Много често планираме някакви тоалети или покупки, като си казваме: „някъде там имах розова рокля, която не съм носила от сто години, а тези обувки ще й  подхождат“. Тогава изведнъж се оказва се, че роклята ви е станала малка, ципът й се е развали, а нюанса на розовото в действителност не е такъв, каквато ви се е сторил в магазина.

 

подобрете стила си

 

Затова е много важно да пробваме всичко и да огледаме всички дрехи обстойно. Това не е необходимо да се прави с един замах. За няколко дни обаче ще можете да се справите, дори когато имате много голям гардероб.

Следващата стъпка е да филтрирате това, което не ви трябва в килера. Това са предимно неща, които вече са си изживяли живота. Не бива да ги съхранявате в случай, че „смятате да ги носите, когато отидете да видите баба си“. Понякога запазваме избледняла тениска, като си казвамевсе някога ще я облека през зимата под пуловер“. Пътят на такива стари и неизползваеми неща е един - към контейнера за боклук или към до парцалите за почистване на дома. Където искате, но далеч от килера!

След това идва ред на нещата, които са станали малки или твърде широки за вас. Не ги съхранявайте в случай, че сте отслабнали или качили. По-добре след това актуализирайте гардероба отново и ги върнете в него. Това се отнася и за неща, които сте купили, но не носите, защото не си отговарят на номера и подарени облекла, които не са вашия размер.

 

работа по гардероба

 

Струва си, също така, да се отървете от дрехите, които не носите, защото се чувствате  неудобно с тях (блузата е твърде къса или с твърде голямо деколте, пуловерът е твърде драскащ, а обувките – твърде неудобни). Ако тези неща са в добро състояние - просто намерете време да ги снимате и да ги пуснете в онлайн пазара. Може би няма да ги купят веднага, а по-късно. Необходимо е само да изчакате да се свържат с вас.